2020-12-17 09:00Pressmeddelande

TechBuddy välkomnar tidigare Teliachef Peter Borsos som investerare och rådgivare

TechBuddy tar in tidigare Teliachef Peter Borsos som investerare och rådgivare.

Stockholm, 17 december 2020 -- TechBuddy, Europas ledande plattformsföretag för tekniksupport, välkomnar Peter Borsos som investerare och rådgivare. Den tidigare chefen för Telia Global och nuvarande styrelseledamot i Awardit, Nordens största operatör för lojalitetsprogram, tar med sig mer än 20 års ledning- och styrelseerfarenhet från globala företag till TechBuddy.

"Peter är en ledare i världsklass med omfattande erfarenhet av att styra global verksamhet och kommunikation i stor skala", säger Tahero Nori, VD och grundare av TechBuddy. "Hans bidrag kommer att vara ovärderligt när vi hjälper till att ansluta människor och företag och vårdar digitalt engagemang."

Under Borsos sju år på Telia Company ledde han kommunikation globalt för Telia, och under de senaste tre åren som chef för Telia Global var han bland annat ansvarig för Telia Ventures och Telias Division X, med fokus på att hitta nya intäkter inom IoT, data analys och mer.

”Jag har alltid känt stor energi och passion när jag tillbringat tid med Tahero och hans team på TechBuddy. Att vara extremt passionerad för vad du gör och driva dina idéer med mycket energi är de två viktigaste ingredienserna i att bygga företag. TechBuddy är nu en beprövad affärsmodell i flera länder och det är min ära att hjälpa företaget ta sina nästa steg”, säger Peter Borsos.


Om TechBuddy

TechBuddy är ett digitalt plattformsföretag som erbjuder teknisk support på plats genom att utnyttja en stor grupp av tekniskt kunniga talanger. TechBuddy ansluter talangerna, så kallade "Buddies", till det nära oändliga antalet kunder som behöver teknisk vägledning och support. Våra Buddies levererar konsultationer, installationer och teknisk support av hög kvalitet till konsumenter och företag, så att alla kan dra nytta av digitaliseringen. Genom att använda en unik plattform för att hantera höga volymer av tjänster har TechBuddy blivit den utsträkta armen för stora telekommunikationsföretag och konsumentelektronikhandlare för att betjäna kunder i sina hem eller kontor.