2021-02-04 10:30Pressmeddelande

TechBuddy tilldelas Handelskammaren Sverige-Israels Trade Award 2020

TechBuddy tilldelas Handelskammaren Sverige-Israels Trade Award 2020

Stockholm, 4 februari 2021 -- TechBuddy, Europas ledande plattformsföretag för tekniksupport, har tilldelats Handelskammaren Sverige-Israels Trade Award 2020. Priset lyfter företag, organisationer eller personer som väsentligt bidrar till att öka affärssamarbetet mellan Sverige och Israel. TechBuddys grundare och VD Tahero Nori och VD på TechBuddy Israel Daniel Peled kommer att ta emot priset vid en ceremoni online den 24 februari, i digital närvaro av kammarmedlemmar och inbjudna gäster.

”TechBuddy har visat att Israel är en marknad med stor potential för svenska plattformsbaserade affärsmodeller i den framväxande gig-ekonomin. De har inte bara etablerat sig och visat snabb tillväxt i Israel, utan har även lockat till sig betydande lokala investeringar och spelat en avgörande roll i att minska isoleringen hos äldre under de lockdowns som ägt rum under pandemins första år. Vi vill gratulera TechBuddy till ett välförtjänt pris och ser fram emot att följa deras fortsatta framgång”, säger Peter Alberius, ordförande för Handelskammaren Sverige-Israel.

Trade Awards lyfter TechBuddys unika strategi i att dela affärsmöjligheter mellan Israel och Sverige. Tahero Nori grundade TechBuddy 2016 i Sverige och bara tre år senare expanderade företaget till Israel i syfte att minska digitalt utanförskap och hjälpa människor att utvecklas mot en digital självständighet.

VD och grundare av TechBuddy Tahero Nori kommenterar om priset: ”Vi är mer än hedrade över att ta emot Handelskammaren Sverige-Israels pris Trade Award 2020. Lösningen för digital självständighet som vi utvecklat i Israel, tillsammans med TechBuddy Israels VD Daniel Peled, förenas med vår vision om att vara en “one-stop-shop” för tekniktjänster. Oavsett om du vill ha hjälp med problemlösning, installation, inköp, utbildning eller återvinning hjälper TechBuddy dig med alla dina behov. Det är otroligt att se den svenska affärsmodellen blomstra i Israel med en helt egen inställning till marknaden. Både Sverige och Israel delar starka innovationsekosystem, och vi är stolta över att visa att ett starkt partnerskap mellan dem inte bara kan skapa stora affärsmöjligheter, utan också göra stor nytta i samhället.”

I juli 2020 startade företaget ett samarbete med Jerusalems kommun och Ministry of National Digital i Israel för att skapa innovativa utbildningsplaner för seniorer. Tillvägagångssättet inkluderar ett utbildningscenter med professionella tekniker som undervisar seniorer individuellt och i grupp via videosamtal. Erbjudandet är anpassat efter varje persons individuella förutsättningar och demografiska karaktärsdrag. Dessutom erbjuder TechBuddy hembesök för de som behöver mer grundläggande utbildning eller lider av hälsoproblem.

”För att skapa ännu mer meningsfulla tjänster introducerade TechBuddy dagliga webinarium för att utöka deltagarnas kunskap och fortsätta lära ut mer avancerad kunskap”, förklarar TechBuddy Israels VD Daniel Peled. Vidare kommenterar han: ”Vi tror starkt på att vi i samhället har ett ansvar för den äldre generationen som inte hängde med i digitaliseringen och som inte är en del av det digitala samhället. Vi är glada att idag kunna säga att TechBuddy på bara ett par månader hjälpt tusentals äldre och sett till att de kan hålla kontakt med familj och vänner.

Om Handelskammaren Sverige-Israel:

Handelskammaren Sverige-Israel grundades redan i början av femtiotalet för att öka kunskapen och intresset för handel och samarbete på den israeliska marknaden. Från att stödja jordbruksprodukter som importeras till Sverige och export av lastbilar till Israel, är syftet idag att stödja särskilt starka innovationsnätverk- och ekosystem i båda länderna. Handelskammaren fokuserar på att främja ekonomiska och kommersiella relationer mellan Sverige och Israel. Således bidrar dess uppdrag till nätverk av hög kvalitet med potential att generera företag.Om TechBuddy

TechBuddy är ett digitalt plattformsföretag som erbjuder teknisk support på plats genom att utnyttja en stor grupp av tekniskt kunniga talanger. TechBuddy ansluter talangerna, så kallade "Buddies", till det nära oändliga antalet kunder som behöver teknisk vägledning och support. Våra Buddies levererar konsultationer, installationer och teknisk support av hög kvalitet till konsumenter och företag, så att alla kan dra nytta av digitaliseringen. Genom att använda en unik plattform för att hantera höga volymer av tjänster har TechBuddy blivit den utsträkta armen för stora telekommunikationsföretag och konsumentelektronikhandlare för att betjäna kunder i sina hem eller kontor.