2021-05-25 10:00Pressmeddelande

TechBuddy inleder samarbete med TCL

Stockholm, 25 maj 2021 – TechBuddy, Europas ledande företag för teknisk support, inleder samarbete med TCL, ett av världens största företag inom konsumentelektronik, för att erbjuda teknisk support till de kunder som köpt TV från TCL. 

– För oss räcker det inte med att erbjuda riktigt bra produkter till riktigt bra priser för att bli konkurrenskraftiga. I takt med att vår försäljning har ökat lavinartat så ser vi även ett ökat behov av produktassistans från våra kunder säger Marcus Hammächer, produktspecialist Sverige, TCL Nordic. Med TechBuddy får vi en förlängd arm och kan skala upp vår kundservice till en helt ny nivå, vilket känns otroligt viktigt.

Sedan början av april kan TCL:s kunder i Sverige få hjälp i hemmet eller på kontoret från TechBuddys tekniker vid de tillfällen ett ärende inte går att lösa på distans. Målsättningen är att TCL:s kunder i Norden ska kunna få support inom kommande år. Via samarbetet med TechBuddy kan kunder bland annat få hjälp på plats med felsökning av sin nya tv, mjukvaruuppdateringar och kanalsökningar, vilket kompletterar den befintliga support över e-post som TCL erbjuder idag.

– Detta samarbete stärker TechBuddys band till ett varumärke som växer på den nordiska marknaden, vilket vi är väldigt stolta över, säger David Fauné, Sverigechef på TechBuddy. Idag räcker det inte för företag att bara vara tillgänglig för kunden vid köptillfället; de måste vara närvarande under hela kundresan, från behovsanalys till support efter köp. Genom att erbjuda TechBuddys support till sina kunder visar TCL att de är närvarande i varje steg av resan, och vi är mycket glada att få vara en del
av den.

Om TCL Electronics
TCL Electronics grundades för 35 år sedan och har vuxit till att bli ett av världens största företag inom konsumentelektronik. TCL driver sina egna tillverknings- och FoU-centra över hela världen med produkter som säljs i över 160 länder och rankas som nummer två sett till den globala TV-försäljningsvolymen för 2019. TCL är specialiserat på forskning, utveckling och tillverkning av konsumentelektronik, allt från TV-apparater och ljudprodukter till smart hemelektronik. www.tcl.com


Om TechBuddy

TechBuddy är ett ledande europeiskt företag för teknikhjälp. Företaget erbjuder on-demand- och on-site-tjänster genom att ta vara på en stor community av gig-arbetare. TechBuddy kopplar samman teknikexperter, så kallade "Buddies", med det nästan oändliga antalet människor som behöver hjälp med tekniken hemma. Genom att använda en unik plattform för att hantera stora volymer av tjänster har TechBuddy blivit en tjänsteleverantör för stora telekommunikationsföretag och återförsäljare av konsumentelektronik, som kan hjälpa sina kunder hemma eller på kontoret.