2021-05-18 09:06Pressmeddelande

TechBuddy förvärvar tjänsteplattformen TaskRunner

Stockholm, 18 maj 2021--TechBuddy, ett ledande företag för teknisk support i Europa, meddelar idag att man har förvärvat 100 procent av TaskRunner AB, som äger och driver en tjänsteplattform för olika typer av jobb i människors hem och på kontor. 

  • Med mer än 34 000 registrerade kunder har TaskRunner positionerat sig som ett pålitligt varumärke för hushållsnära tjänster på den svenska marknaden. 

  • Förvärvet är ytterligare ett steg i TechBuddys strategi att skapa bekvämlighet och värde centrerat kring hemmet. 

TechBuddys innovativa plattform har gjort det möjligt för företaget att etablera sig som ett ledande varumärke för teknisk support i Sverige, Spanien, Tyskland och Israel. Företaget vill nu bredda sin potential i Europa med sin nya “buy and build” strategi, genom att ta vara på andra företags erfarenheter och plattformslösningar inom olika vertikaler för att bli en “one-stop-shop” för alla tjänster runt hemmet.

"TaskRunner har byggt en kraftfull plattform som gör det möjligt för kunder att begära bud för  tjänster de vill ha utfört i hemmet. Med hjälp av sin teknologi och med ett stort community av frilansare har TaskRunner kunnat erbjuda sina kunder snabba och pålitliga tjänster", säger TechBuddys grundare och VD Tahero Nori. "Förvärvet av TaskRunner utökar TechBuddys utbud av hushållsnära tjänster och främjar TechBuddys mål att bli det naturliga europeiska navet för tjänster i hemmet. TechBuddy finns redan på fyra marknader och kan snabbt lansera TaskRunners affärsmodell på nya områden."

Robin Szekely, grundare av TaskRunner, säger: "Jag har haft ögonen på TechBuddy sedan deras start. Deras starka vision och förmåga att attrahera rätt partnerskap har alltid imponerat mig. Jag är stolt över att ansluta till det starka teamet bakom TechBuddy. Vi delar samma syn på hur man skalar upp och på den långsiktiga strategin." 

TechBuddy ämnar nu att utmana de stora varumärkena på marknaden och bli den främsta marknadsplatsen för hushållsnära tjänster. Framförallt med hjälp av TechBuddys unika plattform som möjliggör hög effektivitet i utförandet av tjänster på plats, men även genom sin hållbara strategi för gig-ekonomin som möjliggör en rikstäckande täckning och därmed gynnar människor som bor utanför större städer. TechBuddy har utfört mer än 90 000 supportuppdrag, allt genom sin egen plattform och med hjälp av över 1 000 gigarbetare. Med förvärvet av TaskRunner vill företaget nu förstärka sitt tjänsteutbud och skapa ännu mer bekvämlighet för kunderna hemma, och samtidigt tillämpa sitt hållbara tillvägagångssätt för gig-ekonomin på TaskRunners 16 000 registrerade gig-arbetare. 

TaskRunner genererade över 8,5 miljoner kronor i transaktionsvärde under 2020, det vill säga det belopp som kunderna betalade för en tjänst, som helt och hållet hanterades i deras plattform. TaskRunner kommer att drivas som en separat division under eget varumärke inom TechBuddys tjänsteverksamhet. 

 

Om TaskRunner

TaskRunner är ett svenskt startup, grundat 2013, som tillhandahåller hushållsnära tjänster till konsumenter. De tillhandahåller en matchningstjänst mellan frilansare, så kallade “Runners”, och kunder. TaskRunner erbjuder för närvarande tjänster som möbelmontering, flytthjälp, trädgårdsarbete, TV-montering eller hantverksarbete, och har mer än 16 000 registrerade Runners och över 34 000 registrerade kunder. 


Om TechBuddy

TechBuddy är ett ledande europeiskt företag för teknikhjälp. Företaget erbjuder on-demand- och on-site-tjänster genom att ta vara på en stor community av gig-arbetare. TechBuddy kopplar samman teknikexperter, så kallade "Buddies", med det nästan oändliga antalet människor som behöver hjälp med tekniken hemma. Genom att använda en unik plattform för att hantera stora volymer av tjänster har TechBuddy blivit en tjänsteleverantör för stora telekommunikationsföretag och återförsäljare av konsumentelektronik, som kan hjälpa sina kunder hemma eller på kontoret.

Kontaktpersoner

Siavash Habibi
Co-Founder & COO
Siavash Habibi