2021-11-11 07:30Pressmeddelande

Draknästet deltagaren Wellbe förvärvas av Buddy Company - tidigare TechBuddy

Stockholm, 11 november 2021--Buddy Company, en utmanare inom hushållsnära tjänster i  Europa, meddelar idag att man har förvärvat 100 procent av LtoGo Sweden AB, ägare av städbolaget Wellbe, som erbjuder “hotellkänslan i hemmet” i samarbete med Nordic Choice Hotels. 

  • Buddy Company, som är moderbolag till tjänsteplattformar som TechBuddy, TaskRunner och TidyApp har genomfört förvärvet som ytterligare ett steg i dess strategi att skapa bekvämlighet och värde centrerat kring hemmet. 

  • Buddy Company ämnar att  skala upp samarbetet med Nordic Choice Hotels och stärka sina städtjänster med “hotellkänslan i hemmet”.

  • Buddy Company lanserade nyligen en konsument app för att samla samtliga erbjudanden i en “one-stop-shop” för hushållsnära tjänster.

"Vi är entusiastiska över att Wellbe by L2GO blir en del av Buddy Company och ser fram emot att den eftertraktade hotellkänslan kommer hem till många, många fler hushåll", sa Olof Lundström, VD för LtoGO.

Wellbe grundades med avsikt att ta hotellkänslan hem till kunder, och förutom att erbjuda städ av hög kvalitet även kunna ta med nytvättade och manglade sängkläder, handdukar och Rituals produkter genom samarbetet med Nordic Choice Hotels. Prenumerationskunder kan även ta del av andra hotellupplevelser såsom tillgång till spa, gym, hotellfrukost och hotellnätter i utvalda Nordic Choice Hotels. Buddy Company ämnar att stärka sina städtjänster med detta premiumerbjudande, och skalaupp samarbetet med Nordic Choice Hotels till fler städer i Norden över tid.  

"Tillsammans med Buddy Company gör vi det riktigt bekvämt och lyxigt att få hem den känslan vi skapar i våra hotell, och att sätta en guldkant även i vardagen”, sa Christian Lundén, Director of Future Business vid Nordic Choice Hotels.

“Marknaden för hushållsnära tjänster stiger stadigt år efter år, och har accellererat givet den globala pandemin. Wellbes unika värdeerbjudande för städ och hotellkänslan i hemmet passar väl in i vår strategi och ambitioner med Buddy Company, varför vi är speciellt glada över att drakarna avstod från att investera och att vi fick möjligheten att tacka ja istället” säger Hanna Marklund, CFO på Buddy Company. 

Buddy Company, som är en förlängning av TechBuddy, fortsätter ta kliv för att bli det främsta varumärket för hushållsnära tjänster. Framförallt med hjälp av dess unika plattform som möjliggör hög effektivitet i utförandet av tjänster på plats, men även genom sin hållbara strategi för gig-ekonomin som möjliggör en rikstäckande täckning och därmed gynnar människor som bor utanför större städer. Med förvärvet av Wellbe vill företaget nu förstärka städtjänster och differentiera sig med hotellkänslan i hemmet som unikt värdeerbjudande.


Om TechBuddy

TechBuddy grundades 2016 av Tahero Nori, som identifierade ett gap mellan de senaste teknik produkterna och hindren för kunderna att få ut det mesta av dem. Kunderna efterfrågade alltmer support för att kunna dra nytta av den senaste tekniken. Baserat på den idén grundades TechBuddy, som idag är ett erkänt varumärke för teknisk support i Sverige, Spanien, Tyskland och Israel. Under fyra år har företaget byggt en avancerad plattform för att hantera stora antal service förfrågningar, och lyckats bygga upp en grupp experter med över 1 000 Buddies som löst mer än 100 000 tekniska problem i hemma hos kunder. För att kunna erbjuda kunder ännu fler tjänster inom andra vertikaler förvärvade TechBuddy ytterligare tre företag, TaskRunner, TidyApp och Wellbe. De fyra företagen kommer nu att verka under varumärket the Buddy Company, ett “one-stop shop” för alla hemnära tjänster, där kunderna kan boka alla typer av tjänster via en lättanvänd app.

Kontaktpersoner

Siavash Habibi
Co-Founder & COO
Siavash Habibi