2019-01-18 09:02Bloggpost

Vad är unga människors drömarbetsplats?

Det sägs att de unga är vår framtid. Det är dom som ska ta oss ur klimatkrisen, skapa fred i världen och sätta stopp för hungern. Men var vill de jobba? Vad ses som en attraktiv arbetsplats - i deras ögon?

Academic Work presenterade en studie i samarbete med Kantar Sifo för att hjälpa arbetsgivare förstå vad unga nyexaminerade högskolestudenter söker efter i en framtida arbetsplats. Totalt deltog över 18 000 unga från Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi har sammanfattat de viktigaste punkterna och resultatet kan chocka många.


Meningsfull

Det som motiverar unga allra mest är är en känsla av att vara meningsfull på arbetet, att tillhöra och vara en del av något stort. 

Flexibla arbetstider

En flexibel arbetsplats med flexibla arbetstider är även populärt hos de nyexaminerade. Att kunna jobba på distans ses som mycket attraktivt.

Eget ansvar och olika arbetsområden

Möjligheten att ta eget ansvar för sitt arbete, och därmed ta egna beslut är också något som värderas högt. Varierade arbetsuppgifter anses även ge mer motivation då risken att man tröttnar på sin position blir mindre.

Möjligheter till utveckling

Utvecklingsmöjligheter ligger i topp på listan, och en arbetsplats som exempelvis erbjuder utbildningar eller arbetsuppgifter med mycket ansvar ses som attraktiv.


 

Vi på TechBuddy jobbar med detta som utgångspunkt, hela tiden. Vi skapar möjlighet för varje individ att själv fokusera på det som är viktigt för just den personen. Tillsammans skapar vi ett stort community av människor som delar samma intresse. Som en Buddy jobbar du hur mycket eller lite du vill, var och när du vill. Du kan själv välja vilka uppdrag du vill ta, på så sätt blir arbetet varierat. Du blir en del av en förändring mot en tryggare och enklare elektronikbransch. Dessutom är vi ett kul gäng bakom TechBuddy. 

Vi letar alltid efter nya stjärnor som vill bli en del av vårt community. Är du sugen på att haka på? Sök till att bli TechBuddy här.


Om TechBuddy

TechBuddy grundades i Stockholm 2016 och erbjuder TechBuddy personlig teknikhjälp där den verkligen behövs - hemma hos kunden - oavsett produkt eller leverantör. Allt för att göra teknik roligt, hållbar och tillgänglig för alla.